The U.S. travel technology firm Sabre may not ring an immediate bell, and perhaps you’ve not yet heard…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
On Sabre/Farelogix Merger, DOJ Mustn’t Undertake a Misguided Antitrust Boondoggle

The U.S. travel technology firm Sabre may not ring an immediate bell, and perhaps you’ve not yet heard of its proposed acquisition of Farelogix, but it looms as one of the most important antitrust cases to approach trial since AT&T/Time-Warner. The transaction’s most significant aspect is the way in which it offers a perfect illustration of overzealous bureaucratic antitrust enforcement, and the way that can delay and also punish American consumers. Specifically, the transaction enhances rather than inhibits market competition, and will benefit both travelers and the travel industry by accelerating innovation.  That’s in part because Sabre and Farelogix aren’t head-to-head market competitors, but rather complementary businesses.  While Sabre serves customers throughout the…[more]

January 13, 2020 • 03:53 pm

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF Supreme Court Quiz Print
By CFIF Staff
Tuesday, October 01 2019

alt

Take CFIF’s 10-Question Supreme Court Quiz and test your knowledge of our Nation’s Highest Court.

(Answer key may be found at the bottom)


1. How many Justices comprise the U.S. Supreme Court?

a. Five
b. Six
c. Nine
d. Eleven

2. How many times has Congress changed the number of justices comprising the U.S. Supreme Court?

a. Three times
b. Five times
c. Six times
d. Never

3. Who was the first Chief Justice of the U.S. Supreme Court?

a. John Jay 
b. John Marshall
c. John Roberts
d. John Paul Stevens

4. Which President’s Supreme Court nominee was the first to fail Senate confirmation?

a. George W. Bush
b. George Washington
c. Franklin D. Roosevelt
d. Ronald Reagan

5. How many U.S. Presidents have also served on the Supreme Court?

a. None
b. One
c. Two
d. Three

6. Who was first woman to serve on the U.S. Supreme Court?

a. Ruth Bader Ginsburg
b. Elena Kagan
c. Sandra Day O’Connor
d. Sonia Sotomayor

7. How many Supreme Court Justices have subsequently run for President of the United States?

a. None
b. One
c. Three 
d. Five

8. Which U.S. President had the most Supreme Court nominations fail to receive Senate confirmation?

a. Abraham Lincoln
b. Franklin D. Roosevelt
c. John Tyler
d. John F. Kennedy

9. Who is the longest-serving Supreme Court Justice to date?

a. John Marshall 
b. William O. Douglas
c. Thurgood Marshall
d. John Paul Stevens

10. Who is the current Chief Justice of the U.S. Supreme Court?

a. Ruth Bader Ginsburg
b. William Rehnquist
c. John Roberts
d. Clarence Thomas

------------------------------------------------------------------
"It is emphatically the province and duty of the Judicial Department to say what the law is."
Marbury v. Madison, 1803


Answers: 1(c); 2(c); 3(a); 4(b); 5(b); 6(c); 7(b); 8(c); 9(b); 10 (c)

Question of the Week   
Which one of the following was the first African-American soloist to appear at the Metropolitan Opera House in New York City?
More Questions
Quote of the Day   
 
"Federal prosecutors are scrutinizing whether former FBI Director James Comey leaked classified information about a possible Russian disinformation campaign to journalists, according to a bombshell New York Times report.The inquiry, which kicked off in recent months, appears to focus on information from documents that Dutch intelligence obtained from Russian computers and provided to the U.S. government…[more]
 
 
—Chuck Ross, Daily Caller
— Chuck Ross, Daily Caller
 
Liberty Poll   

Should witnesses be called for the Senate impeachment trial, which could take weeks or even months, or be restricted to the record and evidence already produced by the House?