In our Liberty Update commentary entitled "No, Scandinavia Doesn't Vindicate Socialism" this week, we…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Image of the Day: Gallup Poll on Americans' View of Job Market Hits All-Time Record

In our Liberty Update commentary entitled "No, Scandinavia Doesn't Vindicate Socialism" this week, we rightly ridicule admitted socialist Bernie Sanders, including his odd claim that "we now have an economy that is fundamentally broke and grotesquely unfair."  Well, as this Gallup survey illustrates, he's swimming upstream against American public opinion.  Specifically, in a survey that Gallup has conducted periodically since 2001, the public's view of the job market has now hit an all-time record high:

. [caption id="" align="alignleft" width="720"] Sorry, Socialists[/caption]

 

. Perhaps this helps explain why Sanders has suddenly plummeted in 2020 Democratic candidate surveys, although one wonders how long people like Elizabeth Warren can avoid the same fate.

 …[more]

June 14, 2019 • 02:30 pm

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF White (House) Christmas Quiz Print
By CFIF Staff
Thursday, December 20 2018

alt

Take our 12-Question Christmas Quiz and test your knowledge of White House Christmas traditions.

(Answer key may be found at the bottom)


1. The first White House Christmas party was held in December of 1800 for which one of the following groups?

a. Children of “official” Washington
b. The Washington diplomatic corps
c. White House staff members’ families
d. The U.S. military and their families then stationed in Washington


2. Which one of the following smuggled in and kept a small, decorated Christmas tree in a White House sewing room?

a. Tad Lincoln
b. Archie Roosevelt
c. Amy Carter
d. Caroline Kennedy


3. Which one of the following Presidents replaced the traditional candles on the White House Christmas tree with electric lights?

a. John Adams
b. Abraham Lincoln
c. Grover Cleveland
d. Theodore Roosevelt


4. In which one of the following years did the White House host an elaborate children’s Christmas “frolic” which included an indoor snowball fight with specially made cotton balls? 

a. 1834
b. 1934
c. 2004
d. 2014


5. Who was the first President to have a Christmas tree set up in the upstairs family quarters?

a. John F. Kennedy
b. Benjamin Harrison
c. James Madison
b. Franklin D. Roosevelt


6. During which of the following presidential administrations was the first Christmas tree placed in the Blue Room, a tradition followed to this day?

a. Jimmy Carter
b. John F. Kennedy
c. Howard Taft
d. Franklin Roosevelt


7. Which U.S. President was the first to send out official White House Christmas cards?

a. William McKinley
b. Herbert Hoover
c. Ronald Reagan
d. John Adams


8. In which of the following years did the White House Historical Association begin the tradition of designing an annual White House Christmas ornament?

a. 1901
b. 1960
c. 1976
d. 1981


9. Who is the only U.S. President to have two White House Christmas ornaments issued to commemorate his terms of office?

a. Abraham Lincoln
b. Grover Cleveland
c. Ronald W. Reagan
d. Franklin D. Roosevelt


10. Who was the first President to broadcast a Christmas message?

a. Franklin D. Roosevelt
b. Herbert Hoover
c. Dwight D. Eisenhower
d. Harry S. Truman


11. Which First Lady established the custom of decorating an official tree in the White House?

a. Abigail Adams
b. Dolly Madison
c. Frances Cleveland
d. Lou Henry Hoover


12. Prior to the Clinton administration’s 1997 record-breaking 36 trees (decorated in the theme of “Santa’s Workshop”), what was the greatest number of trees used to decorate the White House?

a. 26
b. 25
c. 12
d. 10

-----------------------------------------------
Merry Christmas & Happy New Year
from everyone at the Center for Individual Freedom!


Answers:  1(a); 2(b); 3(c); 4(a); 5(b); 6(c); 7(b); 8(d); 9(b); 10(b); 11(d); 12(a)

Question of the Week   
Prior to 2016, what was the last Presidential election year in which the candidate who won had never before held elected public office?
More Questions
Quote of the Day   
 
"And so it has come to this.Two oil tankers were just attacked in the Gulf of Oman, presumably by Iran. The United States and China are facing off in a confrontation that is about far more than trade. The southern border remains anarchic and uncontrolled.And Congress is asking: 'Can I get the icon in cornflower blue?'Here is the situation: The president of these United States gets from place to place…[more]
 
 
—Kevin D. Williamson, National Review
— Kevin D. Williamson, National Review
 
Liberty Poll   

Should the 2020 U.S. Census add a multi-part question regarding U.S. citizenship, including specifically whether the respondent is or is not a U.S. citizen?