Economist Deirdre McCloskey will soon release her new book entitled "Bourgeois Equality:  How Ideas…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Image of the Day: A Powerful Tribute to Free Market Capitalism

Economist Deirdre McCloskey will soon release her new book entitled "Bourgeois Equality:  How Ideas, Not Capital or Institutions, Enriched the World." It it, she describes the unprecedented transformation  and improvement of human wellbeing through the power of economic freedom, as illustrated by this graph:

. [caption id="" align="aligncenter" width="568" caption="The Power of Free Markets"][/caption]

. As McCloskey summarizes, that's the result of the free market revolution:

. [I]n the two centuries after 1800, the trade-tested goods and services available to the average person in Sweden or Taiwan rose by a factor of 30 or 100.  Not 100 percent, understand - a mere doubling - but in its highest estimate a factor of 100, nearly 10,000 percent, and at least a factor of 30…[more]

August 18, 2017 • 01:52 pm

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF Flag Day Quiz Print
By CFIF Staff
Thursday, June 08 2017

 Take our 14-Question Quiz to test your knowledge of our National Standard.

(Answer key may be found at the bottom)

 

1. On which one of the following days in 1777 did Congress pass the resolution establishing the American flag?

a. June 14
b. July 4
c. September 17
d. December 7


2. When did Congress officially designate Flag Day a national day of observance?

a. 1777
b. 1818
c. 1914
d. 1949


3. Which one of the of the following Philadelphia seamstresses historically has been credited with creating the Stars and Stripes at the request of George Washington?

a. Betsy Ross
b. Cornelia Bridges
c. Margaret Manny
d. Rebecca Young


4. How many stars and how many stripes comprised America’s flag in 1777?

a. 10 Stars and 13 Stripes
b. 10 Stars and 10 Stripes
c. 13 Stars and 13 Stripes
d. 15 Stars and 15 Stripes


5. How many Stars and how many Stripes were contained in the American flag referenced in “The Star-Spangled Banner”?

a. 13 Stars and 13 Stripes
b. 15 Stars and 13 Stripes
c. 15 Stars and 15 Stripes
d. 13 Stars and 15 Stripes


6. At which one of the following was the American flag first officially recognized by a foreign government?

a. British surrender at Yorktown
b. Battle of Saratoga
c. On the high seas
d. The shores of Tripoli


7. At which one of the following was the American flag believed to have been flown in battle for the first time?

a. Battle of Bunker Hill
b. Battle of the Brandywine
c. Battle of Fort Ticonderoga
d. Battle of Trenton


8. Which U.S. President signed legislation designating “The Star-Spangled Banner” as our national anthem?

a. Calvin Coolidge
b. Herbert Hoover
c. James Monroe
d. George Washington


9. Which one of the following statements DOES NOT comport with U.S. Code Title 4, Chapter 1, pertaining to the proper display of the U.S. flag?

a. The flag should be displayed daily on or near the main administration building of every public institution
b. The flag should be displayed in or near every polling place on election days
c. The flag should be displayed during school days in or near every schoolhouse
d. The flag may be permitted to touch anything beneath it, such as the ground, the floor, water or merchandise


10. In which one of the following years did Congress enact a law stipulating that only the number of Stars (but not Stripes) be increased on the U.S. flag upon the adoption of a new State into the Union?

a. 1789
b. 1791
c. 1818
d. 1868


11.  In which one of the following years was the first U.S. postage stamp issued which featured the flag as the sole subject?

a. July 4, 1777
b. July 4, 1865
c. July 4, 1957
d. July 4, 1976


12. Which one of the following individuals authored the original Pledge of Allegiance?

a. Francis Bellamy
b. Francis Scott Key
c. James Madison
d. George Washington


13. Which one of the following individuals wrote the music and lyrics to “You’re A Grand Old Flag?”

a. Irving Berlin
b. George M. Cohan
c. John Philip Souza
d. Henry A. Stone


14. Which one of the following is NOT a nickname for the U.S. Flag?

a. Old Glory
b. Stars and Stripes
c. Stars and Bars
d. Star Spangled Banner

----------------------------------------------------------------
"I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all." The Pledge of Allegiance


Answers:  1(a); 2(d); 3(a); 4(c); 5(c); 6(c); 7(b); 8(b); 9(d); 10(c); 11(b); 12(a); 13(b); 14(c)

Question of the Week   
How many times between 1996 and 2016 did the U.S. Congress pass a full federal budget instead of relying on continuing resolutions or omnibus spending bills?
More Questions
Quote of the Day   
 
" ... Americans have grown increasingly accustomed to the view that your politics is determined by your racial, ethnicity or gender identity. Politics is seen as a zero-sum battle for government favor. College and corporate leaders join in.Universities sponsor separate orientations, dormitories and commencements for identity groups (are separate drinking fountains next?). A corporate CEO fires an…[more]
 
 
—Michael Barone, Washington Examiner Senior Political Analyst and AEI Resident Fellow
— Michael Barone, Washington Examiner Senior Political Analyst and AEI Resident Fellow
 
Liberty Poll   

Are you generally satisfied or dissatisfied with the way things in the country are going now?