In ongoing negotiations, it's reported that some are proposing to employ destructive drug price controls…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Budget Negotiations: CFIF Opposes Use of Drug Price Controls via "Mandatory Inflation Rebates"

In ongoing negotiations, it's reported that some are proposing to employ destructive drug price controls as a mechanism to reach a budget agreement.  For multiple reasons that CFIF has highlighted, that poses a potentially catastrophic idea.

Specifically, it appears that debt ceiling negotiations may include a destructive proposal to reduce federal spending levels by targeting $115 billion from Medicare, which would derive largely from alleged “Medicare savings” through instituting a government-imposed mandatory “inflation rebates.”  As we've explained, inflation rebate proposals work by penalizing drug innovators with higher taxes whenever their products exceed an arbitrary inflation mark.  Currently, Medicare Part D’s structure works by employing market-based competition…[more]

July 22, 2019 • 01:09 pm

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF Independence Day Quiz Print
By CFIF Staff
Tuesday, July 02 2019

alt

 

Take our 13-Question Independence Day Quiz to test your knowledge of American history and civics.

(Answer key may be found at the bottom)

1. Americans celebrate the Fourth of July for which one of the following reasons?

a. It marks mid-summer vacation
b. It is the day America declared her independence
c. It marks the day the Revolutionary War ended
d. It is an international day celebrating peace and goodwill


2. From which one of the following did the American colonies declare their independence in 1776?

a. Canada
b. France
c. Great Britain
d. Mexico


3. Which of the following are among the inalienable rights delineated in the Declaration of Independence?

a. Life, Liberty and Happiness
b. Honor, Duty, Country
c. Life, Liberty and the Pursuit of Happiness
d. Health, Wealth and Privacy


4. How many states comprised the original United States?

a. 48
b. 13
c. 50
d. 10


5. The “shot heard ‘round the world” refers to which of the following battles in the American War for Independence?

a. Lexington and Concord
b. Breeds or Bunker Hill
c. Yorktown
d. Saratoga


6. Which one of the following founding documents came first in chronological order?

a. The Articles of Confederation
b. The Bill of Rights
c. The Constitution of the United States
d. The Declaration of Independence


7. Who was King of England during the American Revolutionary War?

a. Charles I
b. James II
c. George III
d. Louis XVI


8. Which of the following comprise the three branches of our government?

a. Federal, State, Local
b. House, Senate, White House
c. Executive, Legislative, Judicial
d. Military, Judicial, Congressional


9. Which one of the following men never held the office of President of the United States?

a. Benjamin Harrison
b. James Madison
c. Benjamin Franklin
d. James Monroe


10. What does the President swear to "preserve, protect and defend" when he takes the Oath of Office?

a. The United States of America
b. The American people
c. Life, Liberty and the Pursuit of Happiness
d. The Constitution of the United States


11. The first 10 Amendments to the U.S. Constitution are known collectively as which of the following?

a. The Bill of Rights
b. The Bills of Attainder
c. The Power of the Purse
d. The Pursuit of Happiness


12. Under Article V of the U.S. Constitution, Congress is required to call a Constitutional Convention when how many state legislatures formally request that one be held?

a. One third
b. One half
c. Two thirds
d. Three quarters
 

13. The U.S. Constitution contains how many amendments?

a. 10
b. 25
c. 26
d. 27


--------------------------------------
Happy Independence Day!


Answers: 1 (b), 2 (c), 3 (c), 4 (b), 5 (a), 6 (d), 7 (c), 8 (c), 9 (c), 10 (d), 11 (a), 12 (c), 13 (d)

 

Question of the Week   
On July 20, 1969, the first man to walk on the Moon was Neil Armstrong, making “one giant leap for Mankind.” Who was the last person to walk on the Moon?
More Questions
Quote of the Day   
 
"The 2018 election was a watershed in the shift of minority voters toward Republicans.Consider the example of the very left-wing African-American female candidate for governor in Georgia. She alienated enough African-American males with her radicalized platforms that the Republican candidate wound up with a significant percentage of African-American male votes.In Florida, a left-wing African-American…[more]
 
 
—Newt Gingrich, Former Speaker of the U.S. House of Representatives
— Newt Gingrich, Former Speaker of the U.S. House of Representatives
 
Liberty Poll   

In the current U.S. House of Representatives, who is, at the practical level, most in control of the agenda?