CFIF has long championed greater fairness for recording artists and protection of intellectual property…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
CFIF Strongly Opposes Senator Ron Wyden's "ACCESS to Sound Recordings" Act

CFIF has long championed greater fairness for recording artists and protection of intellectual property (IP) rights in the music industry.   Among other problems, current law generally protects recording artists' rights for post-1972 songs, but not pre-1972 classics:

. Under byzantine laws, artists receive just compensation whenever their post-1972 recordings are played, but in many cases not for their pre-1972 recordings.  That's an indefensible and arbitrary artifact that has persisted far too long.  Why should Neil Diamond receive payment whenever 'America' is played, but not classics like 'Solitary Man?'

Fortunately, the opportunity to correct that unfairness has arrived.  Even better, legislation to correct the existing flawed system arrives alongside other music legislation…[more]

June 18, 2018 • 11:43 pm

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF Memorial Day Quiz Print
By CFIF Staff
Wednesday, May 23 2018

Take our 16-Question Memorial Day Quiz and test your knowledge of those who have made the ultimate sacrifice in defense of freedom.

(Answer key may be found at the bottom)


1. Which one of the following Revolutionary War heroes is credited with stating, “I only regret that I have but one life to lose for my country”?

a. Patrick Henry
b. Nathaniel Greene
c. Nathan Hale
d. Paul Revere


2. Which of the following conflicts was the costliest in terms of American lives lost?

a. World War II
b. The War of 1812
c. The War of Independence
d. The War Between the States


3. Which one of the following individuals is credited with having established a day to honor those who died in defense of our country?

a. General Dwight D. Eisenhower
b President Abraham Lincoln
c General John A. Logan
d. President George Washington


4. Now known as Memorial Day, what was the day originally called?

a. Decoration Day
b. Patriots Day
c. Service Day
d. Veterans Day


5. The annual observance was established following which one of the following?

a. The War of Independence
b. The War of 1812
c. The War Between the States
d. World War I


6. How many steps in each direction are walked by the sentinels guarding the Tomb of the Unknown Soldier at Arlington National Cemetery?

a. 13
b. 21
c. 36
d. 50


7. Which of the following is known as “a date which will live in infamy?”

a. Terrorist Attacks of September 11
b. Japanese Attack on Pearl Harbor
c. Confederate Attack on Ft. Sumter
d. The Battle of Baltimore


8. Which one of the following is marked as the day that the Allies achieved Victory in Europe and is known as V-E Day?

a. March 6
b. May 8
c. June 6
d. July 14


9. In which one of the following years did Congress pass its first Declaration of War?

a. 1776 
b. 1812
c. 1917
d. 1941


10.  In which one of the following years did Congress establish Memorial Day as a federal holiday?

a. 1971
b. 1947
c. 1918
d. 1868


11. Which of the following came first in the American War for Independence?

a. The Battle of Fort McHenry
b. The Battles of Lexington and Concord     
c. The Battle of Yorktown
d. The Boston Massacre


12. At which one of the following locations did Confederate General Robert E. Lee surrender to U.S. Lt. General Ulysses S. Grant on April 9, 1865?

a. Vicksburg, MS
b. Antietam, MD
c. Gettysburg, PA
d. Appomattox Court House, VA


13. Which one of the following numbers comes closest to the number of Allied soldiers who were killed or wounded on June 6, 1944 (D-Day)?

a. 1,000
b. 2,500
c. 5,000
d. 9,000


14. The National Moment of Remembrance Act was signed into law by which one of the following U.S. Presidents?

a. Franklin Roosevelt
b. Harry Truman
c. Bill Clinton
d. Ronald Reagan


15. The remains of an Unknown Soldier from which one of the following conflicts are not interred in the Tomb of the Unknowns at Arlington National Cemetery because they have since been identified?

a. World War I
b. World War II
c. Vietnam
d. Korea


16. Which one of the following individuals stated:  “[W]e here highly resolve that these dead shall not have died in vain  that this nation, under God, shall have a new birth of freedom  and that government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the earth?”

a. Henry Clay
b. Franklin D. Roosevelt
c. Abraham Lincoln
d. George Washington

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Here Rests In Honored Glory An American Soldier Known But To God”
Inscription on the Tomb of the Unknowns, Arlington National Cemetery

 

Answers:  1(c); 2(d); 3(c); 4(a); 5(c); 6(b); 7(b); 8(b); 9(b); 10(a); 11(d); 12(d); 13(d); 14(c); 15(c); 16(c)

 

Question of the Week   
Which of the following was the first U.S. President to exercise the pocket veto?
More Questions
Quote of the Day   
 
"Germany is no longer the largest recipient of new asylum applications worldwide, according to the United Nations: the U.S. is.A report released Tuesday by the U.N. Refugee Agency showed that the number of new, individual asylum applicants plummeted drastically by 73 percent in Germany between 2016 and 2017, from 722,400 down to 198,300.Meanwhile, the U.S. saw a nearly 27 percent increase in new applications…[more]
 
 
—Emma Anderson, Brussels-based POLITICO Assistant News Editor
— Emma Anderson, Brussels-based POLITICO Assistant News Editor
 
Liberty Poll   

Recognizing that there will be more DOJ IG reports on DOJ/FBI issues, what level of trust do you have in the accuracy, fairness and conclusions of the just-issued report on the FBI's handling of the Hillary Clinton investigation?