Over the past seven months, millions of dollars have poured into online crowdfunding accounts associated…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
What Happened to the Millions of Dollars Raised by Standing Rock Protesters?

Over the past seven months, millions of dollars have poured into online crowdfunding accounts associated with the Standing Rock Sioux Tribe’s unjustified crusade against the Dakota Access Pipeline.  To date, the violence-plagued protest has cost North Dakota taxpayers more than $33 million dollars, and diverted countless resources to assist local law enforcement.

Through February 14, over $13.5 million has reportedly been raised for the protesters through at least 350 different online accounts setup on sites like GoFundMe and FundRazr.  While the list represents some of the more serious fundraising efforts, it's estimated that upwards of 20,000 individual campaigns exist, likely equating to millions in additional income.

So where is all of that money going?  Nobody really knows.…[more]

February 16, 2017 • 06:05 pm

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF Presidential Inauguration Quiz Print
By CFIF Staff
Thursday, January 19 2017

alt

Take CFIF's 20-Question Inauguration Quiz to test your knowledge of the history behind U.S. Presidential Inaugurations.

(Answer key may be found at the bottom)


1. What does the President swear to "preserve, protect and defend" when he takes the Oath of Office?

a. United States of America
b. American people
c. Life, Liberty and the Pursuit of Happiness
d. Constitution of the United States


2. Which President began the tradition of adding the words "So help me God" to the end of the Oath of Office?

a. George Washington
b. Thomas Jefferson
c. James Madison
d. Abraham Lincoln


3. Who was the first President to have the Oath of Office administered by the Chief Justice of the United States?

a. George Washington
b. John Adams
c. Thomas Jefferson
d. James Madison


4. Which Chief Justice administered the Oath of Office to the greatest number of U.S. Presidents?

a. William Rehnquist
b. Earl Warren
c. Roger Taney
d. John Marshall


5. Who was the only former President to administer the Oath of Office to another President?

a. George Washington
b. John Adams
c. William H. Taft
d. George H.W. Bush


6. Who was the only woman to administer the Oath of Office to a President?

a. Sarah T. Hughes
b. Sandra Day O’Connor
c. Ruth Bader Ginsberg
d. Eleanor Roosevelt


7. Which President had the Oath of Office administered by his father?

a. John Quincy Adams
b. Calvin Coolidge
c. John F. Kennedy
d. George W. Bush


8. On what date was the first presidential inauguration?

a. June 21, 1788
b. January 20, 1789
c. April 30, 1789
d. March 4, 1790


9. Who was the first President inaugurated on January 20th?

a. Woodrow Wilson
b. Herbert Hoover
c. Franklin Delano Roosevelt
d. Harry S. Truman


10. Who was the first President inaugurated for a term limited by the Constitution?

a. Harry S. Truman
b. Dwight D. Eisenhower
c. John F. Kennedy
d. Lyndon B. Johnson


11. Who is the oldest President ever to take the Oath of Office?

a. Donald J. Trump
b. Franklin Delano Roosevelt
c. Theodore Roosevelt
d. Ronald Reagan


12. Who was the youngest President ever to take the Oath of Office?

a. George W. Bush
b. William Jefferson Clinton
c. John F. Kennedy
d. Theodore Roosevelt


13. Which President took the Oath of Office aboard an airplane?

a. Franklin Delano Roosevelt
b. Harry S. Truman
c. Lyndon B. Johnson
d. George H.W. Bush


14. Which First Lady was a member of the press for the Inauguration of one of her husband’s presidential predecessors?

a. Jacqueline Kennedy
b. Patricia Nixon
c. Rosalynn Carter
d. Michelle Obama


15. Which President died just a month after his inauguration?

a. William McKinley
b. James Garfield
c. Abraham Lincoln
d. William Henry Harrison


16. Which President gave the shortest Inaugural Address in history?

a. George Washington
b. John Quincy Adams
c. William H. Taft
d. Lyndon B. Johnson


17. Which President gave the longest Inaugural Address in history?

a. Thomas Jefferson
b. Andrew Jackson
c. William Henry Harrison
d. William Jefferson Clinton


18. The inauguration of which President was the first to be televised?

a. Franklin Delano Roosevelt
b. Harry S. Truman
c. Dwight D. Eisenhower
d. John F. Kennedy


19. Which President was the first to have an inaugural ball held on the day of his inauguration?

a. Thomas Jefferson
b. James Madison
c. James Polk
d. James Buchanan


20. Who was the first President to be inaugurated at the Capitol in Washington, D.C.?

a. Thomas Jefferson
b. James Monroe
c. John Quincy Adams
d. Andrew Jackson

-----------------------------------------
Happy Inauguration Day!


Answers:  1(d); 2(a); 3(b); 4(c); 5(c); 6(a); 7(b); 8(c); 9(c); 10(b); 11(a); 12(d); 13(c); 14(a); 15(d); 16(a); 17(c); 18(b); 19(b); 20(a)

Question of the Week   
Which one of the following former U.S. Presidents and his First Lady embarked on a lengthy road trip months following the inauguration of his successor?
More Questions
Quote of the Day   
 
"An organization originally created to boost former President Barack Obama's 2012 presidential campaign, has partnered with the Indivisible Project to organize national disruptions aimed at derailing President Donald Trump's agenda. Organizing for Action (OFA), originally named Organizing for America, is training tens of thousands of organizers to engage in protests designed to amplify the size of…[more]
 
 
—Martin Walsh, Lifezette.com
— Martin Walsh, Lifezette.com
 
Liberty Poll   

U.S. stock indexes have jumped to record highs since President Trump was inaugurated, with the Dow Jones Industrial Average above 20,000. Where would the Dow be if Hillary Clinton had been elected president?