This week, the Chairmen and Ranking Members of both the Senate and House Judiciary committees introduced…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Congress Introduces Much-Needed Copyright Office Reform Legislation

This week, the Chairmen and Ranking Members of both the Senate and House Judiciary committees introduced important legislation - the Register of Copyrights Selection and Accountability Act - which makes the U.S. Register of Copyrights a position appointed by the president subject to Senate confirmation.

CFIF applauds this much-needed proposal to modernize the U.S. Copyright Office in order to meet the new challenges of the 21st century.

Strong copyright protection constitutes a core component of our domestic economy, and our world-leading creative community in particular.  As we at CFIF have often emphasized, it is not by coincidence that the U.S. stands unrivaled as the most creative, innovative, prosperous and powerful nation in human history while consistently maintaining the world…[more]

March 24, 2017 • 02:22 pm

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF U.S. Presidents Quiz Print
By CFIF Staff
Wednesday, February 15 2017

alt

Take our 10-Question Quiz and test your knowledge of our Nation’s Chief Executives.

(Answer key may be found at the bottom) 

1. Who was the first U.S. President to be born in the United States of America?

a. John Adams
b. Martin Van Buren
c. James Monroe
d. George Washington


2. Which one of the following U.S. Presidents was the first to be born outside the original 13 states?

a. Ronald Reagan
b. Abraham Lincoln
c. Andrew Jackson
d. Barack Obama


3. Which one of the following was the first U.S. President not born in the United States?

a. John Adams
b. Martin Van Buren
c. Franklin Roosevelt
d. George Washington


4. Which one of the following U.S. Presidents holds the record for taking the most foreign trips during his first year in office?

a. George H.W. Bush
b. George W. Bush
c. Richard Nixon
d. Barack Obama


5. Which U.S. President signed the most clemency actions during his term in office?

a. George Washington
b. Franklin Roosevelt
c. Abraham Lincoln
d. Lyndon Johnson


6. Who are the only two U.S. Presidents to date who did not grant any pardons during their terms of office?

a. George Washington and John Adams
b. James Garfield and William Harrison
c. Woodrow Wilson and Harry Truman
d. Ronald Reagan and Bill Clinton


7. Who was the only U.S. President to pay off the national debt?

a. George Washington
b. Thomas Jefferson
c. Andrew Jackson
d. Ronald Reagan


8. Which U.S. President was the first to withhold documents requested by Congress, claiming “the disclosure of which would injure the public”?

a. George Washington
b. Abraham Lincoln
c. Harry Truman
d. Richard Nixon


9. Who was the only former President to administer the Oath of Office to another President?

a. George Washington
b. John Adams
c. William Taft
d. George H.W. Bush


10. Who was the first U.S. President to travel abroad while in office?

a. William Taft
b. Franklin Roosevelt
c. Theodore Roosevelt
d. Warren Harding

 

---------------------------------------

Answers: 1(b); 2(b); 3(d); 4(d); 5(b); 6(b); 7(c); 8(a); 9(c); 10(c)

Question of the Week   
Which one of the following do Presidents Jimmy Carter, Andrew Johnson, William Henry Harrison and Zachary Taylor all have in common?
More Questions
Quote of the Day   
 
"Republican congressional investigators expect a potential 'smoking gun' establishing that the Obama administration spied on the Trump transition team, and possibly the president-elect himself, will be produced to the House Intelligence Committee this week, a source told Fox News. ...The intelligence is said to leave no doubt the Obama administration, in its closing days, was using the cover of legitimate…[more]
 
 
—James Rosen, FOX News
— James Rosen, FOX News
 
Liberty Poll   

Do you believe the Senate’s “nuclear option” (allowing Judge Gorsuch to be voted on and confirmed to the Supreme Court with only 51 votes) will be required in light of Democratic opposition?