In this week's Liberty Update, we highlight the ironic absurdity of the "authentic" label constantly…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
"Money in Politics for Me, but Not for Thee" -- More Leftist Hypocrisy

In this week's Liberty Update, we highlight the ironic absurdity of the "authentic" label constantly applied to 2020 Democratic presidential candidate Bernie Sanders, as his long career exposes him as perhaps the least authentic candidate of all.  His behavior simply doesn't match his professed beliefs, including on so-called "campaign finance reform" laws (which violate Americans' First Amendment rights).

In that vein, The Washington Post today highlights how the powerful Service Employees International Union (SEIU), perhaps the most powerful labor union of all, plans on spending a whopping $150 million - a record amount - to elect Democrats in November:

The Service Employees International Union plans to spend $150 million this year to get out the vote for Democrats…[more]

February 28, 2020 • 12:01 pm

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF U.S. Presidents Quiz Print
By CFIF Staff
Thursday, February 13 2020

alt

Take our 10-Question Quiz and test your knowledge of our nation’s chief executives.

(Answer key may be found at the bottom)

1. What is the name of the federal holiday that falls annually on the third Monday in February?

a. Presidents Day
b. Valentine’s Day
c. Washington/Lincoln Day
d. Washington’s Birthday


2. What was George Washington’s salary as President of the United States?

a. $  25,000
b. $  50,000
c. $  75,000
d. $100,000


3. Which one of the following U.S. Presidents is the first to have both served on an aircraft carrier and had one named after him?

a. John F. Kennedy
b. Ronald Reagan
c. George H.W. Bush
d. Harry S. Truman


4. What does the President swear to "preserve, protect and defend" when he takes the Oath of Office?

a. United States of America
b. American people
c. Life, Liberty and the Pursuit of Happiness
d. Constitution of the United States


5. Who was the only U.S. President to pay off the national debt?

a. George Washington
b. Thomas Jefferson
c. Andrew Jackson
d. Ronald Reagan


6. When did the Secret Service assume full-time responsibility for the protection of the President of the United States?

a. 1776
b. 1789
c. 1865
d. 1902


7. Which U.S. President was the first to withhold documents requested by Congress, claiming “the disclosure of which would injure the public”?

a. George Washington
b. Abraham Lincoln
c. Harry Truman
d. Richard Nixon


8. Which of the following was the first sitting U.S. President to have a child born in the White House?

a. John Adams
b. Thomas Jefferson
c. Ulysses S. Grant
d. Grover Cleveland


9. Who was the first sitting U.S. President to travel via airplane?

a. Theodore Roosevelt
b. Herbert Hoover
c. Franklin D. Roosevelt
d. Woodrow Wilson


10. Who was the first U.S. President to spend Christmas in the White House?

a. George Washington
b. John Adams
c. Thomas Jefferson
d. James Madison

-----------------------------------------------

Answers: 1(d); 2(a); 3(c); 4(d); 5(c); 6(d); 7(a); 8(d); 9(c); 10(b)

 

Question of the Week   
Which one of the following U.S. Presidents served the shortest term in office?
More Questions
Quote of the Day   
 
"With the revelation that superdelegates and party officials may stop Sen. Bernie Sanders at the Democratic convention this July should he only have a plurality of delegates, candidates trailing in the primary race are more incentivized to continue their campaigns, which helps Bernie even more as he plows ahead to cement an insurmountable delegate lead over a divided field.Everyone is afraid of Sanders…[more]
 
 
—A.B. Stoddard, RealClearPolitics Associate Editor
— A.B. Stoddard, RealClearPolitics Associate Editor
 
Liberty Poll   

Are the increasingly acrimonious Democratic Presidential debates and campaigns helping, hurting or having little effect on President Trump's re-election chances?