America’s legacy of unparalleled copyright protections and free market orientation has cultivated…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
“Blanket Licensing” – a Collectivist, Bureaucratic, One-Size-Fits-All Deprivation of Property Rights Proposal

America’s legacy of unparalleled copyright protections and free market orientation has cultivated a music industry unrivaled in today’s world or throughout human history.

From the first days of the phonograph, through the jazz age, through the rock era, through disco, through country, through hip-hop and every other popular musical iteration since its advent, it’s not by accident that we lead the world in the same manner in which we lead in such industries as cinema and television programming.  We can thank our nation’s emphasis on strong copyright protections.

Unfortunately, that reality doesn’t deter some activists from periodically advocating a more collectivist, top-down governmental reordering of the music industry in a way that would deprive artists and creators of their…[more]

July 06, 2020 • 02:32 PM

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF Supreme Court Quiz Print
By CFIF Staff
Tuesday, October 01 2019

alt

Take CFIF’s 10-Question Supreme Court Quiz and test your knowledge of our Nation’s Highest Court.

(Answer key may be found at the bottom)


1. How many Justices comprise the U.S. Supreme Court?

a. Five
b. Six
c. Nine
d. Eleven

2. How many times has Congress changed the number of justices comprising the U.S. Supreme Court?

a. Three times
b. Five times
c. Six times
d. Never

3. Who was the first Chief Justice of the U.S. Supreme Court?

a. John Jay 
b. John Marshall
c. John Roberts
d. John Paul Stevens

4. Which President’s Supreme Court nominee was the first to fail Senate confirmation?

a. George W. Bush
b. George Washington
c. Franklin D. Roosevelt
d. Ronald Reagan

5. How many U.S. Presidents have also served on the Supreme Court?

a. None
b. One
c. Two
d. Three

6. Who was first woman to serve on the U.S. Supreme Court?

a. Ruth Bader Ginsburg
b. Elena Kagan
c. Sandra Day O’Connor
d. Sonia Sotomayor

7. How many Supreme Court Justices have subsequently run for President of the United States?

a. None
b. One
c. Three 
d. Five

8. Which U.S. President had the most Supreme Court nominations fail to receive Senate confirmation?

a. Abraham Lincoln
b. Franklin D. Roosevelt
c. John Tyler
d. John F. Kennedy

9. Who is the longest-serving Supreme Court Justice to date?

a. John Marshall 
b. William O. Douglas
c. Thurgood Marshall
d. John Paul Stevens

10. Who is the current Chief Justice of the U.S. Supreme Court?

a. Ruth Bader Ginsburg
b. William Rehnquist
c. John Roberts
d. Clarence Thomas

------------------------------------------------------------------
"It is emphatically the province and duty of the Judicial Department to say what the law is."
Marbury v. Madison, 1803


Answers: 1(c); 2(c); 3(a); 4(b); 5(b); 6(c); 7(b); 8(c); 9(b); 10 (c)

Question of the Week   
John Adams, then-delegate to the Continental Congress and signatory to the Declaration of Independence, said this “… will be the most memorable in the history of America …” with regard to which historic day?
More Questions
Quote of the Day   
 
"Never before has a speech extolling America's virtues and the marvels or the nation's heroes played to such poor -- and completely dishonest -- reviews.At Mount Rushmore on Friday night, President Trump gave a speech that was very tough on the woke Left, while largely celebrating America -- its Founders, its ideals and freedom, its capacity for self-renewal, its astonishing variety of geniuses, adventurers…[more]
 
 
—Rich Lowry, National Review Editor
— Rich Lowry, National Review Editor
 
Liberty Poll   

Has Covid-19 significantly changed your family's typical July 4th weekend activities or are they essentially the same as in previous years?