America’s legacy of unparalleled copyright protections and free market orientation has cultivated…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
“Blanket Licensing” – a Collectivist, Bureaucratic, One-Size-Fits-All Deprivation of Property Rights Proposal

America’s legacy of unparalleled copyright protections and free market orientation has cultivated a music industry unrivaled in today’s world or throughout human history.

From the first days of the phonograph, through the jazz age, through the rock era, through disco, through country, through hip-hop and every other popular musical iteration since its advent, it’s not by accident that we lead the world in the same manner in which we lead in such industries as cinema and television programming.  We can thank our nation’s emphasis on strong copyright protections.

Unfortunately, that reality doesn’t deter some activists from periodically advocating a more collectivist, top-down governmental reordering of the music industry in a way that would deprive artists and creators of their…[more]

July 06, 2020 • 02:32 PM

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF Flag Day Quiz Print
By CFIF Staff
Thursday, June 11 2020

alt

Take our 14-Question Quiz to test your knowledge of our National Standard.

(Answer key may be found at the bottom) 

1. On which one of the following days in 1777 did Congress pass the resolution establishing the American flag?

a. June 14
b. July 4
c. September 17
d. December 7


2. When did Congress officially designate Flag Day a national day of observance?

a. 1777
b. 1818
c. 1914
d. 1949


3. Which one of the following Philadelphia seamstresses historically has been credited with creating the Stars and Stripes at the request of George Washington?

a. Betsy Ross
b. Cornelia Bridges
c. Margaret Manny
d. Rebecca Young


4. How many stars and how many stripes comprised America’s flag in 1777?

a. 10 Stars and 13 Stripes
b. 10 Stars and 10 Stripes
c. 13 Stars and 13 Stripes
d. 15 Stars and 15 Stripes


5. How many Stars and how many Stripes were contained in the American flag referenced in “The Star-Spangled Banner”?

a. 13 Stars and 13 Stripes
b. 15 Stars and 13 Stripes
c. 15 Stars and 15 Stripes
d. 13 Stars and 15 Stripes


6. At which one of the following was the American flag first officially recognized by a foreign government?

a. British surrender at Yorktown
b. Battle of Saratoga
c. On the high seas
d. The shores of Tripoli


7. At which one of the following was the American flag believed to have been flown in battle for the first time?

a. Battle of Bunker Hill
b. Battle of the Brandywine
c. Battle of Fort Ticonderoga
d. Battle of Trenton


8. Which U.S. President signed legislation designating “The Star-Spangled Banner” as our national anthem?

a. Calvin Coolidge
b. Herbert Hoover
c. James Monroe
d. George Washington


9. Which one of the following statements DOES NOT comport with U.S. Code Title 4, Chapter 1, pertaining to the proper display of the U.S. flag?

a. The flag should be displayed daily on or near the main administration building of every public institution
b. The flag should be displayed in or near every polling place on election days
c. The flag should be displayed during school days in or near every schoolhouse
d. The flag may be permitted to touch anything beneath it, such as the ground, the floor, water or merchandise


10. In which one of the following years did Congress enact a law stipulating that only the number of Stars (but not Stripes) be increased on the U.S. flag upon the adoption of a new State into the Union?

a. 1789
b. 1791
c. 1818
d. 1868


11.  In which one of the following years was the first U.S. postage stamp issued which featured the flag as the sole subject?

a. July 4, 1777
b. July 4, 1865
c. July 4, 1957
d. July 4, 1976


12. Which one of the following individuals authored the original Pledge of Allegiance?

a. Francis Bellamy
b. Francis Scott Key
c. James Madison
d. George Washington


13. Which one of the following individuals wrote the music and lyrics to “You’re A Grand Old Flag?”

a. Irving Berlin
b. George M. Cohan
c. John Philip Souza
d. Henry A. Stone


14. Which one of the following is NOT a nickname for the U.S. Flag?

a. Old Glory
b. Stars and Stripes
c. Stars and Bars
d. Star Spangled Banner

----------------------------------------------------------------
"I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all." The Pledge of Allegiance


Answers:  1(a); 2(d); 3(a); 4(c); 5(c); 6(c); 7(b); 8(b); 9(d); 10(c); 11(b); 12(a); 13(b); 14(c)

Question of the Week   
John Adams, then-delegate to the Continental Congress and signatory to the Declaration of Independence, said this “… will be the most memorable in the history of America …” with regard to which historic day?
More Questions
Quote of the Day   
 
"Never before has a speech extolling America's virtues and the marvels or the nation's heroes played to such poor -- and completely dishonest -- reviews.At Mount Rushmore on Friday night, President Trump gave a speech that was very tough on the woke Left, while largely celebrating America -- its Founders, its ideals and freedom, its capacity for self-renewal, its astonishing variety of geniuses, adventurers…[more]
 
 
—Rich Lowry, National Review Editor
— Rich Lowry, National Review Editor
 
Liberty Poll   

Has Covid-19 significantly changed your family's typical July 4th weekend activities or are they essentially the same as in previous years?