Gallup just released a new survey summary under the sobering headline "Americans Sour on U.S. Healthcare…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Gallup Poll Shows Americans' Views on U.S. Healthcare Quality Turned Downward with ObamaCare and More Government Control

Gallup just released a new survey summary under the sobering headline "Americans Sour on U.S. Healthcare Quality," but what's perhaps most notable is when the distinctive downturn began -- as ObamaCare took effect and government control over our healthcare increased significantly:

[embed]https://datawrapper.dwcdn.net/LGfkD/4/#[/embed]

 …[more]

January 31, 2023 • 04:20 PM

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's Courtroom Legal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts
CFIF Star-Spangled Banner Quiz Print
By CFIF Staff
Wednesday, September 10 2014

Take our 14 Question Quiz to test your knowledge of our National Anthem. (Answer key may be found at the bottom)

1.  Which one of the following penned the words to the “The Star-Spangled Banner”?

a. George M. Cohan
b. Benjamin Franklin
c. Francis Scott Key
d. John Philip Souza


2.  How many stanzas comprise the entirety of “The Star-Spangled Banner”?

a. One
b. Two
c. Three
d. Four


3.  During which one of the following wars was the “The Star-Spangled Banner” written?

a. American Revolutionary War
b. War of 1812
c. Mexican-American War
d. French and Indian War


4.  Against which one of the following European powers was the U.S. fighting at the time “The Star-Spangled Banner” was written?

a. France
b. England
c. Germany
d. Spain


5.  Who was President of the United States at the time “The Star-Spangled Banner” was written?

a. George Washington
b. Thomas Jefferson
c. James Madison
d. James Monroe


6.  Which President of the United States issued an Executive Order designating “The Star-Spangled Banner” as our National Anthem?

a. Herbert Hoover
b. James Monroe
c. Theodore Roosevelt
d. Woodrow Wilson


7.  How many Stars and how many Stripes comprised America’s flag in 1776?

a. 13 Stars and 13 Stripes
b. 15 Stars and 13 Stripes
c. 15 Stars and 15 Stripes
d. 13 Stars and 15 Stripes


8.  How many Stars and how many Stripes were contained in the American flag which caught “the gleam of the morning's first beam” in “The Star-Spangled Banner”?

a. 13 Stars and 13 Stripes
b. 15 Stars and 13 Stripes
c. 15 Stars and 15 Stripes
d. 13 Stars and 15 Stripes


9.  How large was the U.S. flag raised in victory and seen “by the dawn’s early light”?

a. 15 feet by 25 feet
b. 20 feet by 30 feet
c. 30 feet by 42 feet
d. 40 feet by 60 feet


10.  The poem which lent its words to “The Star-Spangled Banner” was originally entitled which one of the following?

a. “The Battle of Baltimore”
b. “The Burning of Washington”
c. “The Defence of Fort McHenry”
d. “The War of 1812”


11.  Which one of the following popular 18th-century songs provided the melody to “The Star-Spangled Banner”?

a. “Anacreon in Heaven”
b. “Soft Flowing Avon”
c. “Over the Hills and Far Away”
d. “The Lakes of Ponchartrain”


12.  The signing of which one of the following treaties brought about the conclusion of the War of 1812?

a. The Treaty of Paris
b. The Treaty of Ghent
c. The Treaty of Versailles
d. The Treaty of St. Petersburg


13.  To which of the following entities was the original flag referenced in “The Star-Spangled Banner” offered as a permanent gift to the nation in 1912?  

a. The City of Baltimore
b. The Smithsonian Institution
c. The National Parks Service
d. The President of the United States


14.  In which one of the following years was legislation designating “The Star-Spangled Banner” as our National Anthem signed into law?

a. 1815
b. 1865
c. 1916
d. 1931


--------------------------------------------------

Answers: 1 (c), 2 (d), 3 (b), 4 (b), 5 (c), 6 (d), 7 (a), 8 (c), 9 (c), 10 (c), 11 (a), 12 (b), 13 (b), 14 (d)

Notable Quote   
 
"Florida Democrats are scrambling to claw their way back from the brink of irrelevance after an unsparingly brutal midterm election cycle that saw some of the last vestiges of the party's power in the Sunshine State slip away.Their challenges are steep. The Florida Democratic Party, now without a chair, has been mired in financial and organizational struggles for years. Republicans now hold supermajorities…[more]
 
 
— Max Greenwood and Amie Parnes, The Hill
 
Liberty Poll   

Considering all implications regarding federal government spending and debt, what is your position on raising the U.S. debt limit?