America’s legacy of unparalleled copyright protections and free market orientation has cultivated…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
“Blanket Licensing” – a Collectivist, Bureaucratic, One-Size-Fits-All Deprivation of Property Rights Proposal

America’s legacy of unparalleled copyright protections and free market orientation has cultivated a music industry unrivaled in today’s world or throughout human history.

From the first days of the phonograph, through the jazz age, through the rock era, through disco, through country, through hip-hop and every other popular musical iteration since its advent, it’s not by accident that we lead the world in the same manner in which we lead in such industries as cinema and television programming.  We can thank our nation’s emphasis on strong copyright protections.

Unfortunately, that reality doesn’t deter some activists from periodically advocating a more collectivist, top-down governmental reordering of the music industry in a way that would deprive artists and creators of their…[more]

July 06, 2020 • 02:32 PM

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF Independence Day Quiz Print
By CFIF Staff
Wednesday, July 01 2020

alt

 

Take our 13-Question Independence Day Quiz to test your knowledge of American history and civics.

(Answer key may be found at the bottom)

1. Americans celebrate the Fourth of July for which one of the following reasons?

a. It marks mid-summer vacation
b. It is the day America declared her independence
c. It marks the day the Revolutionary War ended
d. It is an international day celebrating peace and goodwill


2. From which one of the following did the American colonies declare their independence in 1776?

a. Canada
b. France
c. Great Britain
d. Mexico


3. Which of the following are among the inalienable rights delineated in the Declaration of Independence?

a. Life, Liberty and Happiness
b. Honor, Duty, Country
c. Life, Liberty and the Pursuit of Happiness
d. Health, Wealth and Privacy


4. How many states comprised the original United States?

a. 48
b. 13
c. 50
d. 10


5. The “shot heard ‘round the world” refers to which of the following battles in the American War for Independence?

a. Lexington and Concord
b. Breeds or Bunker Hill
c. Yorktown
d. Saratoga


6. Which one of the following founding documents came first in chronological order?

a. The Articles of Confederation
b. The Bill of Rights
c. The Constitution of the United States
d. The Declaration of Independence


7. Who was King of England during the American Revolutionary War?

a. Charles I
b. James II
c. George III
d. Louis XVI


8. Which of the following comprise the three branches of our government?

a. Federal, State, Local
b. House, Senate, White House
c. Executive, Legislative, Judicial
d. Military, Judicial, Congressional


9. Which one of the following men never held the office of President of the United States?

a. Benjamin Harrison
b. James Madison
c. Benjamin Franklin
d. James Monroe


10. What does the President swear to "preserve, protect and defend" when he takes the Oath of Office?

a. The United States of America
b. The American people
c. Life, Liberty and the Pursuit of Happiness
d. The Constitution of the United States


11. The first 10 Amendments to the U.S. Constitution are known collectively as which of the following?

a. The Bill of Rights
b. The Bills of Attainder
c. The Power of the Purse
d. The Pursuit of Happiness


12. Under Article V of the U.S. Constitution, Congress is required to call a Constitutional Convention when how many state legislatures formally request that one be held?

a. One third
b. One half
c. Two thirds
d. Three quarters
 

13. The U.S. Constitution contains how many amendments?

a. 10
b. 25
c. 26
d. 27


--------------------------------------
Happy Independence Day!


Answers: 1 (b), 2 (c), 3 (c), 4 (b), 5 (a), 6 (d), 7 (c), 8 (c), 9 (c), 10 (d), 11 (a), 12 (c), 13 (d)

 

Question of the Week   
John Adams, then-delegate to the Continental Congress and signatory to the Declaration of Independence, said this “… will be the most memorable in the history of America …” with regard to which historic day?
More Questions
Quote of the Day   
 
"Never before has a speech extolling America's virtues and the marvels or the nation's heroes played to such poor -- and completely dishonest -- reviews.At Mount Rushmore on Friday night, President Trump gave a speech that was very tough on the woke Left, while largely celebrating America -- its Founders, its ideals and freedom, its capacity for self-renewal, its astonishing variety of geniuses, adventurers…[more]
 
 
—Rich Lowry, National Review Editor
— Rich Lowry, National Review Editor
 
Liberty Poll   

Has Covid-19 significantly changed your family's typical July 4th weekend activities or are they essentially the same as in previous years?