As we approach Thanksgiving, you may have heard (or personally experienced) that the cost of Thanksgiving…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Stat of the Day: Thanksgiving Costs Up a Record 20%, but Prescription Drug Prices Decline

As we approach Thanksgiving, you may have heard (or personally experienced) that the cost of Thanksgiving dinner this year is up a record 20%.

Meanwhile, guess what's actually declined in price, according to the federal government itself.  That would be prescription drug prices, which declined 0.1% last month alone.

Perhaps the Biden Administration should focus on helping everyday Americans afford Thanksgiving, rather than artificially imposing innovation-killing government price controls on lifesaving drugs, which are actually declining in price and nowhere near the inflation rate afflicting other consumer costs.…[more]

November 17, 2022 • 11:48 AM

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's Courtroom Legal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts
CFIF Flag Day Quiz Print
By CFIF Staff
Thursday, June 09 2016

alt
Take CFIF's 13-Question Quiz to test your knowledge of our Nation's Flag.

(Answer key may be found at the bottom)

1. On which one of the following days in 1777 did Congress pass the resolution establishing the American flag?

a. June 14
b. July 4
c. September 17
d. December 7


2. When did Congress officially designate Flag Day a national day of observance?

a. 1777
b. 1818
c. 1914
d. 1949


3. Which one of the of the following Philadelphia seamstresses historically has been credited with creating the Stars and Stripes at the request of George Washington?

a. Betsy Ross
b. Cornelia Bridges
c. Margaret Manny
d. Rebecca Young


4. How many Stars and how many Stripes comprised America's flag in 1777?

a. 10 Stars and 13 Stripes
b. 10 Stars and 10 Stripes
c. 13 Stars and 13 Stripes
d. 15 Stars and 15 Stripes


5. How many Stars and how many Stripes were contained in the American flag referenced in "The Star-Spangled Banner"?

a. 13 Stars and 13 Stripes
b. 15 Stars and 13 Stripes
c. 15 Stars and 15 Stripes
d. 13 Stars and 15 Stripes


6. At which one of the following was the American flag believed to have been flown in battle for the first time?

a. Battle of Bunker Hill
b. Battle of the Brandywine
c. Battle of Fort Ticonderoga
d. Battle of Trenton


7. Which U.S. President signed legislation designating "€œThe Star-Spangled Banner"as our national anthem?

a. Calvin Coolidge
b. Herbert Hoover
c. James Monroe
d. George Washington


8. Which one of the following statements DOES NOT comport with U.S. Code Title 4, Chapter 1, pertaining to the proper display of the U.S. flag?

a. The flag should be displayed daily on or near the main administration building of every public institution
b. The flag should be displayed in or near every polling place on election days
c. The flag should be displayed during school days in or near every schoolhouse
d. The flag may be permitted to touch anything beneath it, such as the ground, the floor, water or merchandise


9. In which one of the following years did Congress enact a law stipulating that only the number of Stars (but not Stripes) be increased on the U.S. flag upon the adoption of a new State into the Union?

a. 1789
b. 1791
c. 1818
d. 1868


10. In which one of the following years was the first U.S. postage stamp issued which featured the flag as the sole subject?

a. July 4, 1777
b. July 4, 1865
c. July 4, 1957
d. July 4, 1976


11. Which one of the following individuals authored the original Pledge of Allegiance?

a. Francis Bellamy
b. Francis Scott Key
c. James Madison
d. George Washington


12. Which one of the following individuals wrote the music and lyrics to "€œYou're A Grand Old Flag?"

a. Irving Berlin
b. George M. Cohan
c. John Philip Souza
d. Henry A. Stone


13. Which one of the following is NOT a nickname for the U.S. Flag?

a. Old Glory
b. Stars and Stripes
c. Stars and Bars
d. Star Spangled Banner

----------------------------------------------------------------
I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all. -” The Pledge of Allegiance


Answers: 1(a); 2(d); 3(a); 4(c); 5(c); 6(b); 7(b); 8(d); 9(c); 10(c); 11(a); 12(b); 13(c)

Quiz Question   
The first U.S. oil-producing well was founded in 1859 near which of the following towns?
More Questions
Notable Quote   
 
"New York politicians are slapping a badge on my chest. A law going into effect Saturday requires social-media networks, including any site that allows comments, to publish a plan for responding to alleged hate speech by users.The law blog I run fits the bill, so the law will mandate that I post publicly my policy for responding to comments that 'vilify, humiliate, or incite violence against a group…[more]
 
 
—Eugene Volokh, Co-founder of the Volokh Conspiracy Blog and a Law Professor at the University of California, Los Angeles
— Eugene Volokh, Co-founder of the Volokh Conspiracy Blog and a Law Professor at the University of California, Los Angeles
 
Liberty Poll   

Congress is debating adding $45 billion more than requested to defense spending for 2023. Considering a fragile economy and geopolitical threats, do you support or oppose that increase?