In our latest Liberty Update we explain how Texas highlights the peril of the stubborn "green" energy…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Image of the Day: "Green" Energy Hogs Taxpayer Subsidies

In our latest Liberty Update we explain how Texas highlights the peril of the stubborn "green" energy agenda.  Economist Stephen Moore continues his fantastic work by illustrating how "green" energy, not fossil fuels, irrationally hogs taxpayer subsidies:

[N]ow the left is recirculating its myth that fossil fuels require massive taxpayer subsidies. In psychology, this is called "projecting" - when you accuse someone else of deviant behavior that applies to yourself. In reality for every kilowatt of power generated, wind gets about 10 times more taxpayer subsidies and solar gets 50 to 100 times more handouts than fossil fuels":

 

[caption id="" align="alignleft" width="545"] "Green" Taxpayer Subsidy Hogs[/caption]…[more]

March 01, 2021 • 10:27 AM

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF Veterans Day Quiz Print
By CFIF Staff
Wednesday, November 11 2020

 

alt

Take CFIF’s 11-Question Veterans Day Quiz and test your knowledge of the brave men and women who defend our freedoms.

(Answer key may be found at the bottom)


1. Veterans Day is celebrated annually on November 11th for which one of the following reasons?

a. The Treaty of Versailles was signed on that date
b. The WWI armistice occurred on that date
c. The American Revolution ended on that date
d. Pearl Harbor was attacked on that date

2. Which of the following is the highest military decoration which can be awarded an individual serving in the Armed Services of the United States?

a. Army, Navy, Air Force, Coast Guard Cross
b. Distinguished Service Medal
c. Medal of Honor
d. Silver Star

3. What is the oldest continuously occupied military post in the U.S.?

a. Fort Monroe, Hampton, Virginia
b. Fort Hamilton, Brooklyn, New York
c. U.S. Military Academy, West Point, New York
d. U.S. Naval Academy, Annapolis, Maryland

4. Until 1947, the U.S. Air Force had been most closely associated with which one of the following service branches?

a. U.S. Army
b. U.S. Navy
d. U.S. Coast Guard
d. U.S. Marine Corps

5. “Semper Paratus” (Always Ready), is the motto of which one of the following services?

a. U.S. Marine Corps
b. U.S. Coast Guard
c. U.S. Army
d. U.S. Navy

6. The Friday before Mother’s Day is traditionally recognized as which one of the following?

a. Armed Forces Day
b. Memorial Day
c. Military Spouse Appreciation Day
d. V-E Day

7. In which one of the following years did Congress pass its first Declaration of War?

a. 1776 
b. 1812
c. 1917
d. 1941

8. Which one of the following was the first federally authorized housing and medical facility for disabled U.S. veterans?

a. The Naval Home
b. The Soldiers’ Home
c. St. Elizabeth’s Hospital
d. Walter Reed Army Medical Center

9. Which U.S. President signed legislation to establish the Department of Veterans Affairs as a cabinet agency?

a. Herbert Hoover
b. Jimmy Carter
c. Ronald Reagan
d. George H.W. Bush

10. Which pair of the following U.S. Presidents both served on an aircraft carrier and had one named after them?

a. John F. Kennedy & Dwight D. Eisenhower
b. Ronald Reagan & John F. Kennedy
c. George H.W. Bush & Gerald R. Ford
d. Harry S. Truman & Jimmy Carter

11. Which one of the following patriots from the American Revolution is credited with stating, “I know not what course others may take; but as for me, give me liberty or give me death?”

a. Patrick Henry
b. Nathaniel Greene
c. Nathan Hale
d. Paul Revere

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"The price of freedom is eternal vigilance" President Thomas Jefferson


Answers:  1(b); 2(c); 3(c); 4(a); 5(b); 6(c); 7(b); 8(a); 9(c); 10(c); 11(a)

Question of the Week   
Which one of the following states had the first paved concrete street in the U.S.?
More Questions
Quote of the Day   
 
"We have a lost generation of kids who have neither the education nor the trained skills to succeed in society.As teachers' unions fight to keep schools closed, the true cost is being felt by students who are racking up failing grades, dropping out of virtual classes, increasing drug use, and, in rising numbers, committing suicide.Watching this happen to the public schools has been particularly hard…[more]
 
 
—Jonathan Turley, George Washington University Shapiro Professor of Public Interest Law and Practicing Criminal Defense Attorney
— Jonathan Turley, George Washington University Shapiro Professor of Public Interest Law and Practicing Criminal Defense Attorney
 
Liberty Poll   

Do you support the $1.9 trillion Covid aid bill in its current form to get money to those who need it or oppose because of all the non-critical provisions in it?