Joe Biden's inexorable march toward the fanatical left continued this week, as he and Bernie Sanders…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Biden Drug Plan Would Slash Innovation and U.S. Consumer Access

Joe Biden's inexorable march toward the fanatical left continued this week, as he and Bernie Sanders (D - Vermont) introduced their "unity platform" in anticipation of this year's Democratic convention.  We can thus add weaker U.S. patents and drug price controls imported from foreign nations to Biden's existing dumpster fire of bad ideas.

Here's the problem.  As we've often emphasized, and contrary to persistent myth, American consumers enjoy far greater access to new lifesaving drugs than people in other nations, including those in "other advanced economies" (Biden's words) whose price controls Biden seeks to import:

Of all new cancer drugs developed worldwide between 2011 and 2018, 96% were available to American consumers.  Meanwhile, only 56% of those drugs became available in Canada…[more]

July 10, 2020 • 04:52 PM

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF Christmas Quiz Print
By CFIF Staff
Thursday, December 19 2019
Merry Christmas & Happy New Year from everyone at the Center for Individual Freedom!

Take our 12-Question Christmas Quiz and test your knowledge of Christmas-related Americana. (The answer key may be found at the bottom.)

1. In which one of the following years did Congress declare Christmas to be a federal holiday?

a. 1776
b. 1781
c. 1870
d. 1890

2. The iconic rosy-cheeked picture of Santa Claus was originally created as an advertisement for which one of the following?

a. Budweiser Beer
b. Coca Cola
c. Rockefeller Center
d. Radio City Rockettes

3. Which one of the following U.S. cities outlawed the celebration of Christmas, from 1659 to 1681?

a. Boston, MA
b. Charleston, SC
c. Greenwich, CT
d. Roanoke, VA

4. Who was the first U.S. President to spend Christmas in the White House?

a. George Washington
b. John Adams
c. Thomas Jefferson
d. James Madison

5. Which one of the following newspapers first published the poem "'Twas The Night Before Christmas"?

a. New York Times
b. Washington Post
c. Boston Herald
d. Troy Sentinel

6. Which one of the following states was the first to see the opening of retail Christmas tree lots, in 1851?

a. Maine
b. New York
c. Virginia
d. West Virginia

7. In which one of the following years did the official Christmas tree tradition at Rockefeller Center begin?

a. 1803
b. 1863
c. 1903
d. 1933

8. Which of the following was the first state to designate Christmas as a public holiday?

a. Alabama
b. Connecticut
c. Pennsylvania
d. South Carolina

9. Which of the following was the last of the 48 contiguous states to designate Christmas as a public holiday?

a. Arizona
b. Alaska
c. Oklahoma
d. West Virginia

10. Which U.S. President was the first to send out official White House Christmas cards?

a. John Adams
b. Calvin Coolidge
c. William McKinley
d. Ronald Reagan

11. Who was the first President to broadcast a Christmas message via short-wave radio?

a. Franklin D. Roosevelt
b. Dwight D. Eisenhower
c. Herbert Hoover
d. Harry S. Truman

12. Which one of the following First Ladies established the custom of decorating an official tree in the White House, a tradition which endures today?

a. Abigail Adams
b. Frances Cleveland
c. Lou Henry Hoover
d. Jacqueline Kennedy

-----------------------------------------------
Merry Christmas & Happy New Year from everyone at the Center for Individual Freedom!

Answers: 1(c); 2(b); 3(a); 4(b); 5(d); 6(b); 7(d); 8(a); 9(c); 10(b); 11(b); 12(c)

Question of the Week   
In which one of the following years was the National Park Service established?
More Questions
Quote of the Day   
 
"The only people who might better know the streets of urban America than the cops who patrol them are the crooks who haunt them. What can the criminals tell us now about the state of our cities? The crooks know that the streets and alleys are being returned to them and that the police are in retreat. That is unmistakably the case as crime, particularly violent crime, is exploding all over urban America…[more]
 
 
—George J. Terwilliger, III, Esq., Former U.S. Justice Department Attorney, Deputy Attorney General and Acting Attorney General
— George J. Terwilliger, III, Esq., Former U.S. Justice Department Attorney, Deputy Attorney General and Acting Attorney General
 
Liberty Poll   

Do you currently expect your local schools to reopen on time in the fall?