There's a destructive campaign underway to encourage government confiscation of patents from pharmaceutical…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Image of the Day: Private Pharma Investment Dwarfs Federal NIH Funding

There's a destructive campaign underway to encourage government confiscation of patents from pharmaceutical innovators and dictate the price for Remdesivir and other drugs.  That's a terrible and counterproductive policy under any circumstance, but particularly now that private drug innovators are already hacking away at the coronavirus.  In that vein, this helpful image illustrates the vast disparity between private investment and National Institutes of Health (NIH) funding that some seem to think justifies patent confiscation, price controls or other big-government schemes:

 

[caption id="" align="alignleft" width="964"] Private Investment Dwarfs NIH Funding[/caption]…[more]

June 01, 2020 • 10:24 AM

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF U.S. Presidents Quiz Print
By CFIF Staff
Thursday, February 13 2020

alt

Take our 10-Question Quiz and test your knowledge of our nation’s chief executives.

(Answer key may be found at the bottom)

1. What is the name of the federal holiday that falls annually on the third Monday in February?

a. Presidents Day
b. Valentine’s Day
c. Washington/Lincoln Day
d. Washington’s Birthday


2. What was George Washington’s salary as President of the United States?

a. $  25,000
b. $  50,000
c. $  75,000
d. $100,000


3. Which one of the following U.S. Presidents is the first to have both served on an aircraft carrier and had one named after him?

a. John F. Kennedy
b. Ronald Reagan
c. George H.W. Bush
d. Harry S. Truman


4. What does the President swear to "preserve, protect and defend" when he takes the Oath of Office?

a. United States of America
b. American people
c. Life, Liberty and the Pursuit of Happiness
d. Constitution of the United States


5. Who was the only U.S. President to pay off the national debt?

a. George Washington
b. Thomas Jefferson
c. Andrew Jackson
d. Ronald Reagan


6. When did the Secret Service assume full-time responsibility for the protection of the President of the United States?

a. 1776
b. 1789
c. 1865
d. 1902


7. Which U.S. President was the first to withhold documents requested by Congress, claiming “the disclosure of which would injure the public”?

a. George Washington
b. Abraham Lincoln
c. Harry Truman
d. Richard Nixon


8. Which of the following was the first sitting U.S. President to have a child born in the White House?

a. John Adams
b. Thomas Jefferson
c. Ulysses S. Grant
d. Grover Cleveland


9. Who was the first sitting U.S. President to travel via airplane?

a. Theodore Roosevelt
b. Herbert Hoover
c. Franklin D. Roosevelt
d. Woodrow Wilson


10. Who was the first U.S. President to spend Christmas in the White House?

a. George Washington
b. John Adams
c. Thomas Jefferson
d. James Madison

-----------------------------------------------

Answers: 1(d); 2(a); 3(c); 4(d); 5(c); 6(d); 7(a); 8(d); 9(c); 10(b)

 

Question of the Week   
The largest-ever helicopter evacuation took place during which of the following conflicts?
More Questions
Quote of the Day   
 
"Law enforcement is a vital response to any riotous uprising. Indeed, I believe the failure to enforce the laws without apology from the start of the upheaval last week has fueled its ferocity. It would be naive to claim that much of the violence, which is being incited and coordinated by radical groups, might not have happened anyway -- these groups are always on a hair-trigger, pouncing on any opportunity…[more]
 
 
—Andrew C. McCarthy, Legal Commentator, Terrorism Expert and Former Federal Prosecutor
— Andrew C. McCarthy, Legal Commentator, Terrorism Expert and Former Federal Prosecutor
 
Liberty Poll   

Until this week, the U.S. House has required Members to be physically present to vote. Due to coronavirus, "proxy voting," allowing Members to cast votes for absent colleagues, is now being used. Should "proxy voting" be allowed to continue?