Socialized medicine advocates curiously but persistently suggest that European models offer a superior…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
New Gallup Report Undermines the Myth of "Superior" European Healthcare

Socialized medicine advocates curiously but persistently suggest that European models offer a superior alternative to the American healthcare system that relies more on private market forces and strong intellectual property rights.  Gallup offers an important corrective, even if unintentionally.  Whereas the percentage of Americans rating their healthcare as positive has remained within a high 76% to 83% window for years, Europeans consistently rate their healthcare satisfaction substantially lower, with only Germany matching American satisfaction levels:

 

Germany:  84% approve/15% disapprove

United Kingdom:  76% approve/22% disapprove

France:  74% approve/25% disapprove

Spain:  68% approve/31% disapprove

Italy:  51% approve/487% disapprove

 

That's important…[more]

May 18, 2020 • 07:16 PM

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF Memorial Day Quiz Print
By CFIF Staff
Wednesday, May 22 2019

Take our 10-Question Memorial Day Quiz and test your knowledge of those who have made the ultimate sacrifice in defense of freedom.

(Answer key may be found at the bottom)


1.  Which one of the following Revolutionary War heroes is credited with stating, “I only regret that I have but one life to lose for my country”?

a. Patrick Henry
b. Nathaniel Greene
c. Nathan Hale
d. Paul Revere


2.  Which of the following conflicts was the costliest in terms of American lives lost?

a. World War II
b. The War of 1812
c. The War of Independence
d. The War Between the States


3.  Which one of the following individuals is credited with having established a day to honor those who died in defense of our country?

a. General Dwight D. Eisenhower
b President Abraham Lincoln
c General John A. Logan
d. President George Washington


4.  Now known as Memorial Day, what was the day originally called?

a. Decoration Day
b. Patriots Day
c. Service Day
d. Veterans Day


5.  The annual observance was established following which one of the following?

a. The War of Independence
b. The War of 1812
c. The War Between the States
d. World War I


6.  How many steps in each direction are walked by the sentinels guarding the Tomb of the Unknown Soldier at Arlington National Cemetery?

a. 13
b. 21
c. 36
d. 50


7.  Which of the following is known as “a date which will live in infamy?”

a. Terrorist Attacks of September 11
b. Japanese Attack on Pearl Harbor
c. Confederate Attack on Ft. Sumter
d. The Battle of Baltimore

 

8.  In which one of the following years did Congress pass its first Declaration of War?

a. 1776 
b. 1812
c. 1917
d. 1941


9.  In which one of the following years did Congress establish Memorial Day as a federal holiday?

a. 1971
b. 1947
c. 1918
d. 1868


10.  Which one of the following individuals stated:  “[W]e here highly resolve that these dead shall not have died in vain -- that this nation, under God, shall have a new birth of freedom -- and that government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the earth?”

a. Henry Clay
b. Franklin D. Roosevelt
c. Abraham Lincoln
d. George Washington

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Here Rests In Honored Glory An American Soldier Known But To God”
-- Inscription on the Tomb of the Unknowns, Arlington National Cemetery

 

Answers:  1(c); 2(d); 3(c); 4(a); 5(c); 6(b); 7(b); 8(b); 9(a); 10(c)

Question of the Week   
When did Memorial Day officially become a federal holiday?
More Questions
Quote of the Day   
 
"[F]rom these honored dead we take increased devotion to that cause for which they gave the last full measure of devotion - that we here highly resolve that these dead shall not have died in vain - that this nation, under God, shall have a new birth of freedom - and that government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the earth."…[more]
 
 
—President Abraham Lincoln, Gettysburg, Pennsylvania, November 19, 1863
— President Abraham Lincoln, Gettysburg, Pennsylvania, November 19, 1863
 
Liberty Poll   

Under coronavirus restrictions, have you been spending more, about the same or less than before on home technology equipment, services and subscriptions?