As misguided politicians and regulators continue to target short-term lenders, which provide American…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Image of the Day: Sure Enough, Credit Card Balances Are Exploding

As misguided politicians and regulators continue to target short-term lenders, which provide American consumers with vital financial lifelines when the only alternatives are skipping payments, bouncing checks, running up credit card debts or even going to dangerous loansharks, we've consistently noted how short-term lenders' role becomes increasingly important as the U.S. economy deteriorates and credit card reliance skyrockets.  Sure enough, the New York Fed numbers provide an alarming illustration:

[caption id="" align="aligncenter" width="546"] Credit Card Debt Skyrocketing[/caption]

All the more reason to protect consumers' access to legal, reliant, efficient short-term lending rather than irrationally target it.…[more]

December 05, 2022 • 02:38 PM

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's Courtroom Legal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts
CFIF Memorial Day Quiz Print
By CFIF Staff
Wednesday, May 25 2022

Take our 10-Question Memorial Day Quiz and test your knowledge of those who have made the ultimate sacrifice in defense of freedom.

(Answer key may be found at the bottom)


1.  Which one of the following Revolutionary War heroes is credited with stating, “I only regret that I have but one life to lose for my country”?

a. Patrick Henry
b. Nathaniel Greene
c. Nathan Hale
d. Paul Revere


2.  Which of the following conflicts was the costliest in terms of American lives lost?

a. World War II
b. The War of 1812
c. The War of Independence
d. The War Between the States


3.  Which one of the following individuals is credited with having established a day to honor those who died in defense of our country?

a. General Dwight D. Eisenhower
b President Abraham Lincoln
c General John A. Logan
d. President George Washington


4.  Now known as Memorial Day, what was the day originally called?

a. Decoration Day
b. Patriots Day
c. Service Day
d. Veterans Day


5.  The annual observance was established following which one of the following?

a. The War of Independence
b. The War of 1812
c. The War Between the States
d. World War I


6.  How many steps in each direction are walked by the sentinels guarding the Tomb of the Unknown Soldier at Arlington National Cemetery?

a. 13
b. 21
c. 36
d. 50


7.  Which of the following is known as “a date which will live in infamy?”

a. Terrorist Attacks of September 11
b. Japanese Attack on Pearl Harbor
c. Confederate Attack on Ft. Sumter
d. The Battle of Baltimore

 

8.  In which one of the following years did Congress pass its first Declaration of War?

a. 1776 
b. 1812
c. 1917
d. 1941


9.  In which one of the following years did Congress establish Memorial Day as a federal holiday?

a. 1971
b. 1947
c. 1918
d. 1868


10.  Which one of the following individuals stated:  “[W]e here highly resolve that these dead shall not have died in vain -- that this nation, under God, shall have a new birth of freedom -- and that government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the earth?”

a. Henry Clay
b. Franklin D. Roosevelt
c. Abraham Lincoln
d. George Washington

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Here Rests In Honored Glory An American Soldier Known But To God”
-- Inscription on the Tomb of the Unknowns, Arlington National Cemetery

 

Answers:  1(c); 2(d); 3(c); 4(a); 5(c); 6(b); 7(b); 8(b); 9(a); 10(c)

Quiz Question   
Which of the following Presidents replaced the traditional candles with electric lights on the White House Christmas tree?
More Questions
Notable Quote   
 
"The Supreme Court will hear oral arguments this week in the biggest sleeper case of its 2022-23 term.The justices already have before them the blockbuster dispute of whether government-funded or -run colleges and universities can continue to use race in making admissions decisions, testing whether the court will live up to the Constitution's promise of equal protection of the laws and that the government…[more]
 
 
—John Yoo, Distinguished Professor of Law at the University of California at Berkeley, and Robert Delahunty, a Fellow of the Claremont Institute's Center for the American Way of Life in Washington, D.C.
— John Yoo, Distinguished Professor of Law at the University of California at Berkeley, and Robert Delahunty, a Fellow of the Claremont Institute's Center for the American Way of Life in Washington, D.C.
 
Liberty Poll   

Congress is debating adding $45 billion more than requested to defense spending for 2023. Considering a fragile economy and geopolitical threats, do you support or oppose that increase?