Generally speaking and on a wide array of pressing issues, Congressman Darrell Issa (R – California…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Potential Appointment of Rep. Darrell Issa to IP Subcommittee Leadership Raises Concern

Generally speaking and on a wide array of pressing issues, Congressman Darrell Issa (R – California) has proven a reliable leader who maintains solid support among conservatives and libertarians.

The prospect of Rep. Issa leading the House Judiciary Committee’s Courts, Intellectual Property, and the Internet Subcommittee, however, has sparked significant opposition and pushback from intellectual property (IP) proponents.  And for sound reasons.

For example, in urging new House Judiciary Committee Chairman Jim Jordan (R – Ohio) not to select Rep. Issa for the role, IPWatchdog’s Paul Morinville lists a litany of concerns based upon Issa’s record:

Issa is the wrong person for the job and has demonstrated that since he joined Congress.  He has sponsored and cosponsored…[more]

January 23, 2023 • 10:13 AM

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's Courtroom Legal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts
CFIF Christmas Quiz Print
By CFIF Staff
Wednesday, December 21 2022
Merry Christmas & Happy New Year from everyone at the Center for Individual Freedom!

Take our 12-Question Christmas Quiz and test your knowledge of Christmas-related Americana. (The answer key may be found at the bottom.)

1. In which one of the following years did Congress declare Christmas to be a federal holiday?

a. 1776
b. 1781
c. 1870
d. 1890

2. The iconic rosy-cheeked picture of Santa Claus was originally created as an advertisement for which one of the following?

a. Budweiser Beer
b. Coca Cola
c. Rockefeller Center
d. Radio City Rockettes

3. Which one of the following U.S. cities outlawed the celebration of Christmas, from 1659 to 1681?

a. Boston, MA
b. Charleston, SC
c. Greenwich, CT
d. Roanoke, VA

4. Who was the first U.S. President to spend Christmas in the White House?

a. George Washington
b. John Adams
c. Thomas Jefferson
d. James Madison

5. Which one of the following newspapers first published the poem "'Twas The Night Before Christmas"?

a. New York Times
b. Washington Post
c. Boston Herald
d. Troy Sentinel

6. Which one of the following states was the first to see the opening of retail Christmas tree lots, in 1851?

a. Maine
b. New York
c. Virginia
d. West Virginia

7. In which one of the following years did the official Christmas tree tradition at Rockefeller Center begin?

a. 1803
b. 1863
c. 1903
d. 1933

8. Which of the following was the first state to designate Christmas as a public holiday?

a. Alabama
b. Connecticut
c. Pennsylvania
d. South Carolina

9. Which of the following was the last of the 48 contiguous states to designate Christmas as a public holiday?

a. Arizona
b. Alaska
c. Oklahoma
d. West Virginia

10. Which U.S. President was the first to send out official White House Christmas cards?

a. John Adams
b. Calvin Coolidge
c. William McKinley
d. Ronald Reagan

11. Who was the first President to broadcast a Christmas message via short-wave radio?

a. Franklin D. Roosevelt
b. Dwight D. Eisenhower
c. Herbert Hoover
d. Harry S. Truman

12. Which one of the following First Ladies established the custom of decorating an official tree in the White House, a tradition which endures today?

a. Abigail Adams
b. Frances Cleveland
c. Lou Henry Hoover
d. Jacqueline Kennedy

-----------------------------------------------
Merry Christmas & Happy New Year from everyone at the Center for Individual Freedom!

Answers: 1(c); 2(b); 3(a); 4(b); 5(d); 6(b); 7(d); 8(a); 9(c); 10(b); 11(b); 12(c)

Quiz Question   
In what year did Congress pass the Uniform Monday Holiday Bill?
More Questions
Notable Quote   
 
"Just about everyone in America has an opinion on how the Centers for Disease Control (CDC) handled the COVID pandemic response -- and these opinions often follow political lines. However, trust in the agency is low among Americans of all political stripes, and even Director Rochelle Walensky has acknowledged that the CDC has failed to 'reliably meet expectations.'A lack of public confidence in the…[more]
 
 
—Havilah Wingfield, Visiting Fellow at Independent Women’s Forum and Fellow with Health Reformers Academy
— Havilah Wingfield, Visiting Fellow at Independent Women’s Forum and Fellow with Health Reformers Academy
 
Liberty Poll   

Although early in Kevin McCarthy's tenure as House Speaker, how would you grade him on his performance thus far?