CFIF has long championed greater fairness for recording artists and protection of intellectual property…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
CFIF Strongly Opposes Senator Ron Wyden's "ACCESS to Sound Recordings" Act

CFIF has long championed greater fairness for recording artists and protection of intellectual property (IP) rights in the music industry.   Among other problems, current law generally protects recording artists' rights for post-1972 songs, but not pre-1972 classics:

. Under byzantine laws, artists receive just compensation whenever their post-1972 recordings are played, but in many cases not for their pre-1972 recordings.  That's an indefensible and arbitrary artifact that has persisted far too long.  Why should Neil Diamond receive payment whenever 'America' is played, but not classics like 'Solitary Man?'

Fortunately, the opportunity to correct that unfairness has arrived.  Even better, legislation to correct the existing flawed system arrives alongside other music legislation…[more]

June 18, 2018 • 11:43 pm

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF Flag Day Quiz Print
By CFIF Staff
Wednesday, June 13 2018

alt

Take our 14-Question Quiz to test your knowledge of our National Standard.

(Answer key may be found at the bottom) 

1. On which one of the following days in 1777 did Congress pass the resolution establishing the American flag?

a. June 14
b. July 4
c. September 17
d. December 7


2. When did Congress officially designate Flag Day a national day of observance?

a. 1777
b. 1818
c. 1914
d. 1949


3. Which one of the of the following Philadelphia seamstresses historically has been credited with creating the Stars and Stripes at the request of George Washington?

a. Betsy Ross
b. Cornelia Bridges
c. Margaret Manny
d. Rebecca Young


4. How many stars and how many stripes comprised America’s flag in 1777?

a. 10 Stars and 13 Stripes
b. 10 Stars and 10 Stripes
c. 13 Stars and 13 Stripes
d. 15 Stars and 15 Stripes


5. How many Stars and how many Stripes were contained in the American flag referenced in “The Star-Spangled Banner”?

a. 13 Stars and 13 Stripes
b. 15 Stars and 13 Stripes
c. 15 Stars and 15 Stripes
d. 13 Stars and 15 Stripes


6. At which one of the following was the American flag first officially recognized by a foreign government?

a. British surrender at Yorktown
b. Battle of Saratoga
c. On the high seas
d. The shores of Tripoli


7. At which one of the following was the American flag believed to have been flown in battle for the first time?

a. Battle of Bunker Hill
b. Battle of the Brandywine
c. Battle of Fort Ticonderoga
d. Battle of Trenton


8. Which U.S. President signed legislation designating “The Star-Spangled Banner” as our national anthem?

a. Calvin Coolidge
b. Herbert Hoover
c. James Monroe
d. George Washington


9. Which one of the following statements DOES NOT comport with U.S. Code Title 4, Chapter 1, pertaining to the proper display of the U.S. flag?

a. The flag should be displayed daily on or near the main administration building of every public institution
b. The flag should be displayed in or near every polling place on election days
c. The flag should be displayed during school days in or near every schoolhouse
d. The flag may be permitted to touch anything beneath it, such as the ground, the floor, water or merchandise


10. In which one of the following years did Congress enact a law stipulating that only the number of Stars (but not Stripes) be increased on the U.S. flag upon the adoption of a new State into the Union?

a. 1789
b. 1791
c. 1818
d. 1868


11.  In which one of the following years was the first U.S. postage stamp issued which featured the flag as the sole subject?

a. July 4, 1777
b. July 4, 1865
c. July 4, 1957
d. July 4, 1976


12. Which one of the following individuals authored the original Pledge of Allegiance?

a. Francis Bellamy
b. Francis Scott Key
c. James Madison
d. George Washington


13. Which one of the following individuals wrote the music and lyrics to “You’re A Grand Old Flag?”

a. Irving Berlin
b. George M. Cohan
c. John Philip Souza
d. Henry A. Stone


14. Which one of the following is NOT a nickname for the U.S. Flag?

a. Old Glory
b. Stars and Stripes
c. Stars and Bars
d. Star Spangled Banner

----------------------------------------------------------------
"I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all." The Pledge of Allegiance


Answers:  1(a); 2(d); 3(a); 4(c); 5(c); 6(c); 7(b); 8(b); 9(d); 10(c); 11(b); 12(a); 13(b); 14(c)

Question of the Week   
Which of the following was the first U.S. President to exercise the pocket veto?
More Questions
Quote of the Day   
 
"Germany is no longer the largest recipient of new asylum applications worldwide, according to the United Nations: the U.S. is.A report released Tuesday by the U.N. Refugee Agency showed that the number of new, individual asylum applicants plummeted drastically by 73 percent in Germany between 2016 and 2017, from 722,400 down to 198,300.Meanwhile, the U.S. saw a nearly 27 percent increase in new applications…[more]
 
 
—Emma Anderson, Brussels-based POLITICO Assistant News Editor
— Emma Anderson, Brussels-based POLITICO Assistant News Editor
 
Liberty Poll   

Recognizing that there will be more DOJ IG reports on DOJ/FBI issues, what level of trust do you have in the accuracy, fairness and conclusions of the just-issued report on the FBI's handling of the Hillary Clinton investigation?