Among the myriad missteps and abuses of the Obama Administration, its habit of rogue lawmaking through…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Congress Making Good On Rescinding Rogue "Privacy" Regulations Rammed Through by Obama's FCC

Among the myriad missteps and abuses of the Obama Administration, its habit of rogue lawmaking through unelected administrative agencies rather than the deliberative democratic process was perhaps the worst.  Even the most liberal Supreme Court justices on several occasions agreed, striking down Obama Administration regulatory impositions by unanimous votes.

And perhaps no federal agency represented that lawlessness and impropriety better than the Federal Communications Commission (FCC).

Last year as the clock began to expire on the Obama era, the FCC moved to impose new "privacy" regulations upon private Internet Service Providers (ISPs), upon which Americans rely to access the internet.  Those regulations actually did nothing on behalf of consumer privacy, or to prevent online data…[more]

March 22, 2017 • 06:04 pm

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF U.S. Presidents Quiz Print
By CFIF Staff
Wednesday, February 15 2017

alt

Take our 10-Question Quiz and test your knowledge of our Nation’s Chief Executives.

(Answer key may be found at the bottom) 

1. Who was the first U.S. President to be born in the United States of America?

a. John Adams
b. Martin Van Buren
c. James Monroe
d. George Washington


2. Which one of the following U.S. Presidents was the first to be born outside the original 13 states?

a. Ronald Reagan
b. Abraham Lincoln
c. Andrew Jackson
d. Barack Obama


3. Which one of the following was the first U.S. President not born in the United States?

a. John Adams
b. Martin Van Buren
c. Franklin Roosevelt
d. George Washington


4. Which one of the following U.S. Presidents holds the record for taking the most foreign trips during his first year in office?

a. George H.W. Bush
b. George W. Bush
c. Richard Nixon
d. Barack Obama


5. Which U.S. President signed the most clemency actions during his term in office?

a. George Washington
b. Franklin Roosevelt
c. Abraham Lincoln
d. Lyndon Johnson


6. Who are the only two U.S. Presidents to date who did not grant any pardons during their terms of office?

a. George Washington and John Adams
b. James Garfield and William Harrison
c. Woodrow Wilson and Harry Truman
d. Ronald Reagan and Bill Clinton


7. Who was the only U.S. President to pay off the national debt?

a. George Washington
b. Thomas Jefferson
c. Andrew Jackson
d. Ronald Reagan


8. Which U.S. President was the first to withhold documents requested by Congress, claiming “the disclosure of which would injure the public”?

a. George Washington
b. Abraham Lincoln
c. Harry Truman
d. Richard Nixon


9. Who was the only former President to administer the Oath of Office to another President?

a. George Washington
b. John Adams
c. William Taft
d. George H.W. Bush


10. Who was the first U.S. President to travel abroad while in office?

a. William Taft
b. Franklin Roosevelt
c. Theodore Roosevelt
d. Warren Harding

 

---------------------------------------

Answers: 1(b); 2(b); 3(d); 4(d); 5(b); 6(b); 7(c); 8(a); 9(c); 10(c)

Question of the Week   
Which one of the following do Presidents Jimmy Carter, Andrew Johnson, William Henry Harrison and Zachary Taylor all have in common?
More Questions
Quote of the Day   
 
"So here we are with gallons of ink, forests of trees and gigabytes of pixels being spent on one single tweet where Mr. Trump regurgitated press accounts reporting that the Obama administration used electronic surveillance to investigate Mr. Trump's campaign. That claim is incontrovertibly accurate. The hardest and clearest evidence of this is that Mr. Trump's national security adviser and former…[more]
 
 
—Charles Hurt, The Washington Times
— Charles Hurt, The Washington Times
 
Liberty Poll   

President Trump’s new budget proposal increases defense spending by $54 billion, to be paid for with significant cuts to the State Dept. and lesser cuts to domestic agencies. Generally, do you approve or disapprove of that approach?