Joe Biden's inexorable march toward the fanatical left continued this week, as he and Bernie Sanders…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Biden Drug Plan Would Slash Innovation and U.S. Consumer Access

Joe Biden's inexorable march toward the fanatical left continued this week, as he and Bernie Sanders (D - Vermont) introduced their "unity platform" in anticipation of this year's Democratic convention.  We can thus add weaker U.S. patents and drug price controls imported from foreign nations to Biden's existing dumpster fire of bad ideas.

Here's the problem.  As we've often emphasized, and contrary to persistent myth, American consumers enjoy far greater access to new lifesaving drugs than people in other nations, including those in "other advanced economies" (Biden's words) whose price controls Biden seeks to import:

Of all new cancer drugs developed worldwide between 2011 and 2018, 96% were available to American consumers.  Meanwhile, only 56% of those drugs became available in Canada…[more]

July 10, 2020 • 04:52 PM

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's CourtroomLegal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts.
CFIF Star-Spangled Banner Quiz Print
By CFIF Staff
Wednesday, September 10 2014

Take our 14 Question Quiz to test your knowledge of our National Anthem. (Answer key may be found at the bottom)

1.  Which one of the following penned the words to the “The Star-Spangled Banner”?

a. George M. Cohan
b. Benjamin Franklin
c. Francis Scott Key
d. John Philip Souza


2.  How many stanzas comprise the entirety of “The Star-Spangled Banner”?

a. One
b. Two
c. Three
d. Four


3.  During which one of the following wars was the “The Star-Spangled Banner” written?

a. American Revolutionary War
b. War of 1812
c. Mexican-American War
d. French and Indian War


4.  Against which one of the following European powers was the U.S. fighting at the time “The Star-Spangled Banner” was written?

a. France
b. England
c. Germany
d. Spain


5.  Who was President of the United States at the time “The Star-Spangled Banner” was written?

a. George Washington
b. Thomas Jefferson
c. James Madison
d. James Monroe


6.  Which President of the United States issued an Executive Order designating “The Star-Spangled Banner” as our National Anthem?

a. Herbert Hoover
b. James Monroe
c. Theodore Roosevelt
d. Woodrow Wilson


7.  How many Stars and how many Stripes comprised America’s flag in 1776?

a. 13 Stars and 13 Stripes
b. 15 Stars and 13 Stripes
c. 15 Stars and 15 Stripes
d. 13 Stars and 15 Stripes


8.  How many Stars and how many Stripes were contained in the American flag which caught “the gleam of the morning's first beam” in “The Star-Spangled Banner”?

a. 13 Stars and 13 Stripes
b. 15 Stars and 13 Stripes
c. 15 Stars and 15 Stripes
d. 13 Stars and 15 Stripes


9.  How large was the U.S. flag raised in victory and seen “by the dawn’s early light”?

a. 15 feet by 25 feet
b. 20 feet by 30 feet
c. 30 feet by 42 feet
d. 40 feet by 60 feet


10.  The poem which lent its words to “The Star-Spangled Banner” was originally entitled which one of the following?

a. “The Battle of Baltimore”
b. “The Burning of Washington”
c. “The Defence of Fort McHenry”
d. “The War of 1812”


11.  Which one of the following popular 18th-century songs provided the melody to “The Star-Spangled Banner”?

a. “Anacreon in Heaven”
b. “Soft Flowing Avon”
c. “Over the Hills and Far Away”
d. “The Lakes of Ponchartrain”


12.  The signing of which one of the following treaties brought about the conclusion of the War of 1812?

a. The Treaty of Paris
b. The Treaty of Ghent
c. The Treaty of Versailles
d. The Treaty of St. Petersburg


13.  To which of the following entities was the original flag referenced in “The Star-Spangled Banner” offered as a permanent gift to the nation in 1912?  

a. The City of Baltimore
b. The Smithsonian Institution
c. The National Parks Service
d. The President of the United States


14.  In which one of the following years was legislation designating “The Star-Spangled Banner” as our National Anthem signed into law?

a. 1815
b. 1865
c. 1916
d. 1931


--------------------------------------------------

Answers: 1 (c), 2 (d), 3 (b), 4 (b), 5 (c), 6 (d), 7 (a), 8 (c), 9 (c), 10 (c), 11 (a), 12 (b), 13 (b), 14 (d)

Question of the Week   
In which one of the following years was the National Park Service established?
More Questions
Quote of the Day   
 
"The only people who might better know the streets of urban America than the cops who patrol them are the crooks who haunt them. What can the criminals tell us now about the state of our cities? The crooks know that the streets and alleys are being returned to them and that the police are in retreat. That is unmistakably the case as crime, particularly violent crime, is exploding all over urban America…[more]
 
 
—George J. Terwilliger, III, Esq., Former U.S. Justice Department Attorney, Deputy Attorney General and Acting Attorney General
— George J. Terwilliger, III, Esq., Former U.S. Justice Department Attorney, Deputy Attorney General and Acting Attorney General
 
Liberty Poll   

Do you currently expect your local schools to reopen on time in the fall?